Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ

Cím: 6710 Szeged, Szabadkai út 113.

A Maty-éri versenypálya, hivatalos nevén a Szegedi Olimpiai Központ a világ egyik legjobb adottságaival rendelkező kajak-kenus és evezős sportlétesítménye. A majdnem 2 és fél kilométer hosszú, 130 méter széles pálya a legrangosabb nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Szeged

Versenysport

A Szegedi Olimpiai Központ a világ egyik legjobb kajak-kenus létesítménye. Minden tekintetben megfelel a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség előírásainak, így nem csoda, hogy a sportág számos világversenyét itt rendezték az elmúlt 10-15 évben. A 40 hektáros vízfelületen a nemzetközi előírásoknak megfelelő, evezős indítópontonnal és négy sor, kilenc elemből álló rajtgéppel felszerelt versenypályát lehet kialakítani.

Szeged

A kajak-kenun kívül azonban más sportágak versenyeinek és edzőtáborainak a lebonyolítására alkalmas a Szegedi Olimpiai Központ: evezés, sárkányhajó, görkorcsolya, hosszútávúszás, duatlon, triatlon, kerékpár, vízisí és horgászat. A kiváló körülmények miatt – a magyar sportolók mellett – számos külföldi kajak-kenu és evezős csapat edzőtáborozott az elmúlt években Szegeden, többek között angol, brazil, iráni, dél-afrikai, kínai, kazah, szerb, horvát és szlovén válogatott versenyzők. A víztározó az ország egyik legnépszerűbb versenyhorgász helyszíne, számos alkalommal edzett már a magyar horgászválogatott is a Maty-éri pályán.

Megközelítés

Az olimpiai központ Szeged belvárosától nyugati irányban 8 kilométerre helyezkedik el. A pálya közvetlen szomszédságában található a reptér, északi oldalról az 55. számú (Szeged-Baja), délről az 5. számú (Szeged-Röszke) út határolja. A tó keleti partjától kb. 2 kilométerre halad az M5-ös autópálya, aki azon érkezik, érdemes az 55. számú útnál letérnie a sztrádáról.

Térkép

Parkolás

Nézőinket közel 400 autó befogadására alkalmas parkoló várja a helyszínen, amely a Röszkei út felől közelíthető meg.

Érkezés kerékpárral

A pálya kerékpárral szintén a Röszkei út felől közelíthető meg. A bejárat közelében kerékpártároló került kialakításra.

Tömegközlekedés

A szegedi Mars térről óránként induló röszkei helyközi járattal lehet kijutni a pályára.